Nieuwsarchief

Afsluiting seizoen met tocht naar museum Louwman

16-09-2018 VERSLAG

Op donderdag 13 september werd onder gunstige omstandigheden de slotrit van seizoen 2018 verreden. Een heerlijk zonnetje begeleidde een select gezelschap door Wassenaar naar de residentie. Bekijk de foto’s en lees het verslag elders op deze website.


Tocht Singelpark

07-09-2018 VERSLAG

Op donderdag 6 september werd een inkijkje genomen in de toekomst van het Leidse Singelpark. Tussen twee regenbuien door genoten de deelnemers van deze bijzondere stadstocht. Bekijk de foto’s en lees het verslag op deze website.

Voor degene die een tocht naar kasteel Duivenvoorde op eigen gelegenheid willen rijden is er een routebeschrijving beschikbaar gesteld.


Tocht naar Vlietlanden, Kasteel Duivenvoorde en Voorschoten

24-08-2018 VERSLAG

Op donderdag 23 augustus werd onder aangename temperaturen, met een kleine groep, een onvergetelijke tocht gereden. Een van de hoogtepunten was de prachtige tuin van kasteel Duivenvoorde. Bekijk de foto’s en lees het verslag op deze website.


Tocht door Stevenshof en stukje Wassenaar

17-08-2018 VERSLAG

Op donderdag 16 augustus werd de uitgestelde tocht richting Valkenburgse meer gereden. De temperaturen lagen een stuk lager dan op de oorspronkelijk geplande dag, het plezier was er niet minder om. Bekijk de foto’s en lees het verslag op deze website.


Nieuwsbrief augustus

12-08-2018 NIEUWS

De laatste nieuwsbrief van dit seizoen is verschenen.
Lees alles over de resterende tochten van dit jaar in de nieuwsbrief van augustus.
U  kunt de nieuwsbrief ook automatisch in uw mailbox ontvangen. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.


Tocht van 26 juli verplaatst naar 16 augustus

25-07-2018 NIEUWS

In verband met de hoge temperaturen heeft het bestuur van ScootActief besloten om de tocht van 26 juli naar het Valkenburgse meer te verplaatsen naar 16 augustus.


Extra tocht op 6 september

21-07-2018 NIEUWS

Aan het programma hebben wij een extra tocht toegevoegd. Op 6 september gaan we een stadsrit in Leiden maken langs de route van het Singelpark, zoals dat is gepland voor de naaste toekomst. De afstand zal ongeveer 7 kilometer zijn. We verzamelen om 10:45 uur aan de voorzijde van het LUMC en vertrekken daar om 11:00 uur.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 6 dus meld u snel aan. Aanmelden kan via het contactformulier op deze website of telefonisch tijdens kantooruren bij Stichting Radius (071) 707420.

Meer informatie over het project Singelpark vindt u op de website van de gemeente Leiden.


Nieuwsbrief juli

09-07-2018 NIEUWS

Het is volop zomer en we zitten op de helft van het ScootActief-seizoen. We hebben een paar mooie ritten achter de rug en nog een aantal veelbelovende tochten te gaan. Lees er alles over in de nieuwsbrief van juli.
U  kunt de nieuwsbrief ook automatisch in uw mailbox ontvangen. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.


Stranddag in zonnig Katwijk

29-06-2018 VERSLAG

28 juni was de uitgelezen dag om een bezoek te brengen aan de Nederlandse kust. Met temperaturen tot 26° C konden we wel spreken van een echte stranddag. Jammer dat het zeewater nog te koud was voor een duik.
Bekijk de foto’s en lees het verslag elders op deze website.


Verkeerstest en scootmobieltraining bij Veilig Verkeer Nederland

15-06-2018 NIEUWS

Op de website van Veilig Verkeer Nederland bestaat de mogelijkheid om een online verkeerstest te doen. Test of uw kennis van de verkeersregels voor scootmobielgebruikers nog up to date is.
Tevens is het mogelijk om een scootmobieltraining te volgen. Kijk voor meer informatie op de website van VVN.


Tocht door Nieuw Poelgeest en Merenwijk

15-06-2018 VERSLAG

Op donderdag 14 juni werd er ondanks wat dreigende regen een mooie tocht gereden. Voorafgaand aan deze tocht werden de voor scootmobielen geldende verkeersregels nog even doorgenomen. Bekijk de foto’s en lees het verslag op deze website.


Wijziging planning scootmobieltocht van 14 juni 2018

29-05-2018 NIEUWS

Door omstandigheden kon de geplande tocht van donderdag 24 mei 2018 niet doorgaan. Omdat het de bedoeling was hier een speciale tocht van te maken, speciaal voor nieuwe deelnemers of deelnemers die liever aan een korte rit willen deelnemen, hebben we besloten om de tocht die voor 14 juni gepland staat te laten vervallen. In plaats daarvan bieden wij de geplande tocht van 24 mei 2018 nogmaals aan. We gaan dus op 14 juni niet naar Oegstgeest vanaf het startpunt bij het Rijnlands Revalidatie Centrum aan de Wassenaarseweg maar starten bij Het Huis van de Buurt Het Gebouw aan het Arubapad in de wijk De Kooi. Verzamelen vanaf 12:30 uur, vertrek 13:00 uur.
De afstand is 15 km. Kosten deelname 2 euro (contant en gepast te betalen aan de organisator van deze tocht)

Degenen die zich eerder hebben opgegeven voor de rit van 24 mei hoeven niet te reageren, tenzij je niet mee gaat met de rit van 14 juni.
Alle deelnemers die zich eerder hebben aangemeld krijgen een telefoontje van de organisatie.


Nieuwsbrief mei

07-05-2018 NIEUWS

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, soms zijn de temperaturen zelfs zomers te noemen, en het ScootActief seizoen is in volle gang. Lees alles over de komende tochten in de nieuwsbrief van mei.
U  kunt de nieuwsbrief ook automatisch in uw mailbox ontvangen. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.


Kleurrijke tocht naar Sassenheim en Voorhout

27-04-2018 VERSLAG

Op 26 april vertrokken deelnemers en begeleiders voor een rondje door de bollenvelden. Bekijk de foto’s en lees het uitgebreide verslag van deze kleurrijke tocht op deze website.


Openingtocht seizoen 2018

13-04-2018 VERSLAG

Op 12 april is de openingstocht van seizoen 2018 gereden. De tocht startte in de Merenwijk en voerde de deelnemers naar Warmond en eiland Koudenhoorn. Ondanks de bewolkte hemel en wat spetters hier en daar is er toch volop genoten. Bekijk de foto’s en lees het verslag op deze website.


Radio-interview met de (interim) voorzitter van ScootActief

02-04-2018 NIEUWS

Op 30 maart 2018 werd Rien Rijk (voorzitter ScootActief) geïnterviewd, over de initiatieven van ScootActief, door Sleutelstad FM. Beluister het complete interview op de website van Sleutelstad FM.


Nieuwsbrief februari

18-02-2018 NIEUWS

Terwijl het kwik zo nu en dan nog waarden onder nul aangeeft, kijken wij al vooruit naar het komende seizoen met de eerste nieuwsbrief van 2018. Deze nieuwsbrief bevat uitgebreide informatie over de komende tochten.
U  kunt de nieuwsbrief ook automatisch in uw mailbox ontvangen. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.


Afsluitende tocht van seizoen 2017

15-09-2017 VERSLAG

Op 14 september was het tijd voor de laatste rit van dit seizoen. De tocht moest helaas worden ingekort vanwege de aanhoudende regen. De door Thuisafgehaald en Stichting Radius georganiseerde, afsluitende lunch maakte echter alles goed.
Lees het verslag en bekijk de foto’s op deze website.


Tocht door park de Bult, Matilopark en de Houtkamp

25-08-2017 VERSLAG

Op 24 augustus werd alweer de voorlaatste rit van dit seizoen gereden. De omstandigheden waren ideaal voor een zomerse rit door het groen. Lees het verslag en bekijk de foto’s op deze website.

Ontvang de nieuwsbrief van ScootActief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website o.v.v. “aanmelden nieuwsbrief” .


Bloemencorso in Flora Bloemenveiling

12-08-2017 VERSLAG

Op vrijdag 11 augustus was het weer tijd voor de jaarlijkse bezichtinging van de wagens van het bloemencorso. Lees in het verslag hoe de deelnemers hebben genoten van deze avondrit vol vermaak. Op dezelfde pagina staat ook een foto-impressie van de tocht.

De volgende tocht is al op 24 augustus. Deze tocht voert ons onder andere door park de Bult en de Boterhuispolder. U kunt zich telefonisch opgeven tijdens kantooruren bij Radius, 071 707 42 00 of vul het contactformulier in op deze website.


De nieuwsbrief van juli is uit

25-07-2017 NIEUWS

De nieuwsbrief van juli is verschenen met uitgebreid nieuws over de laatste twee tochten van dit succesvolle seizoen. Lees alles over de park- en poldertocht van 24 augustus en de uitsmijter van dit seizoen, een tocht op 14 september met een heerlijke afsluiting in samenwerking met Thuisafgehaald.

En vergeet de tocht, naar de opgestelde wagens van het bloemencorso, van vrijdag 11 augustus niet!


Verslag van de tocht naar Katwijk van 13 juli

15-07-2017 VERSLAG

Op donderdag 13 juli is er weer een prachtige tocht verreden. De opkomst was goed en hoewel het geen echte zomerse dag was heeft toch iedereen genoten van dit heerlijke dagje uit. Lees het verslag en bekijk de foto’s van deze tocht na de klik.

Op vrijdag 11 augustus organiseren we de volgende rit. We gaan naar de Flora-veiling in Rijnsburg om de opgestelde corsowagens voor het bloemencorso te bekijken. Heerlijk genieten van bloemenpracht, creativiteit in de opmaak van de wagens, muziek en een hapje en een drankje. Ook nu betaalt u slechts 2 euro voor deelname.
Aanmelden kan tot 9 augustus via Radius  telefoon 071 707 42 00 of via het contactformulier.


Thuisafgehaald en ScootActief, laat ons weten wat u vindt

10-07-2017 NIEUWS

Aan het begin van dit seizoen hebben wij, door te weinig positieve reacties, de tocht die we in samenwerking met Thuisafgehaald organiseerde moeten afgelasten. Nu bereiken ons geluiden dat er misschien wel voldoende animo is. Lees meer over de plannen en mogelijkheden in de brief over dit onderwerp.


Naar de kust

04-07-2017 NIEUWS

Op 13 juli a.s. gaan we naar Katwijk. Lekker uitwaaien en genieten van zon, zee en strand. Er zijn strandrolstoelen beschikbaar voor degene die de vloedlijn van dichtbij willen bekijken. Aanmelden kan tot 11 juli via Radius  telefoon 071 707 42 00 of via het contactformulier.


De nieuwsbrief van juni is verschenen

27-06-2017 NIEUWS

De nieuwsbrief van juni is op het randje van de maand verschenen. Hij zit vol met uitgebreide informatie over de komende twee tochten.

Wilt u de nieuwsbrief automatisch in uw mailbox ontvangen. Vul dan het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de nieuwsbrief juni.


Verslag van tocht naar Voorschoten-Vlietlanden op 15 juni

16-06-2017 VERSLAG

Donderdag 15 juni hebben we onder uitstekende weersomstandigheden een heerlijke tocht gereden richting Voorschoten. Lees het uitgebreide verslag en bekijk de foto’s op de pagina Vlietlanden juni 2017.

Op donderdag 13 juli organiseren we de volgende rit. We gaan dan naar Katwijk om wat frisse zeelucht op te snuiven. Verzamelen om 11:00 uur bij Het Rijnlands Revalidatie Centrum aan de Wassenaarseweg te Leiden. De afstand zal ongeveer 28 kilometer zijn, dus zorg voor een goed opgeladen accu. Ook nu betaalt u slechts 2 euro voor deelname. Gaarne contant te betalen bij aanvang van de tocht.

Aanmelden voor 11 juli kan via Radius  telefoon 071 707 42 00 of via het contactformulier op deze website.


Verslag van een zomerse rit door het Groene Hart op 17 mei

19-05-2017 VERSLAG

Op woensdag 17 mei organiseerde ScootActief een rit door het Groene Hart, richting Zoeterwoude en Zoetermeer. Het zonnetje zorgde voor een heerlijk zomers gevoel en de scoots snorden samen met de fietsende begeleiders door de polder. Lees het verslag en bekijk de foto’s.


De nieuwsbrief van mei is uit

08-05-2017 NIEUWS

De nieuwsbrief van mei met uitgebreide informatie over de komende tochten is nu hier te lezen.
U  kunt de nieuwsbrief ook automatisch in uw mailbox ontvangen. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig? Bekijk hier de nieuwsbrief mei.


Verslag van een kleurrijke openingsrit van seizoen 2017

05-05-2017 NIEUWS

Op 4 mei was het dan eindelijk zover, een kleurrijke tocht richting de Bollenstreek luidt het nieuwe seizoen in. Ondanks de harde wind en de lage gevoelstemperatuur hebben de deelnemers genoten van deze informatieve tocht. Lees het verslag en bekijk de foto’s elders op de website.


Nieuwsbrief april

11-04-2017 NIEUWS

De nieuwsbrief met uitgebreide informatie over de komende tochten van dit seizoen is verschenen. Mis niets en ontvang de nieuwsbrief automatisch in uw mailbox. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk alvast de nieuwsbrief april.


Opening van het ScootActief-seizoen

09-04-2017 NIEUWS

Op donderdag 20 april open we het seizoen 2017 met een rit naar Warmond. We verzamelen om 13:00 uur bij buurtcentrum Op Eigen Wieken aan het Valkenpad in Slaaghwijk. Om 13:30 uur vertrekken we richting Warmond voor een mooie tocht door het ontluikende groen. Meld u aan voor deze tocht via het contactformulier of telefonisch bij Stichting Radius (071) 707 42 00.


Bloementoertocht Noordwijkerhout

03-03-2017 NIEUWS

Op dinsdag 25 april wordt voor de 8e keer de jaarlijkse bloementoertocht voor scootmobielrijders gereden in Noordwijkerhout. Aanmelden kan via het contactformulier op de website van Stichting De Bloemenslinger. Op de website van de stichting vindt u meer informatie over deze tocht.


Voorlopig programma 2017 bekend

19-02-2017 NIEUWS

Het bestuur van ScootActief heeft de afgelopen maanden niet alleen bij de kachel gezeten. Ze zijn druk bezig geweest met het voorbereiden van een gevarieerd programma. De tochten zijn nog even onder voorbehoud, maar u kunt nu al zien wat u kan verwachten. Kijk snel op de pagina Programma van deze website.


Verslag van de laatste tocht van dit seizoen

16-09-2016 VERSLAG

Op 15 september stond de laatste tocht van dit seizoen op het programma. De temperaturen waren tot recordhoogte gestegen maar dat hield de deelnemers en hun begeleiders niet tegen om dit seizoen gepast af te sluiten. Lees het verslag en bekijk de foto’s.


Stadstocht afgelast

05-09-2016 NIEUWS

Vanwege de geringe belangstelling zal de stadstocht van 8 september niet doorgaan.
Een week later, op 15 september, staat de laatste tocht van dit seizoen op het programma. U kunt zich nog opgeven voor deze tocht die ons naar Leiderdorp en de Munnikenpolder voert. Meld u voor deze tocht aan bij Stichting Radius (071) 7074200, stuur een e-mail naar scootactief@gmail.com of vul het contactformulier in op deze site.


Verslag van de tocht door een deel van het Groene Hart naar NoordAa

03-09-2016 VERSLAG
CIMG3094

Door de tropische hitte van de laatste week van augustus zag de organisatie van ScootActief zich genoodzaakt om de tocht van de 25e een week te verschuiven naar 1 september. De temperatuur was op die dag aangenaam en de tocht door het groen een succes. Bekijk de foto’s en lees het verslag op de pagina Noord Aa.


Verslag van de tocht naar het Bloemencorso op 12 augustus

14-08-2016 VERSLAG

Op 12 augustus was het weer tijd voor de jaarlijkse “inspectie” van het bloemencorso te Rijnsburg. In het verslag leest u alles over deze geurige en kleurige tocht naar de bloemenveiling.


Verslag van de tocht naar Katwijk op 7 juli

08-07-2016 VERSLAG

Op 7 juli stond een tocht naar zee en zand op het programma. Of de zon er ook bij was leest u in het verslag en ziet u op de bijgaande foto’s.


Nieuwsbrief juli

26-06-2016 NIEUWS

De nieuwsbrief met uitgebreide informatie over de laatste tochten van dit seizoen is nu te lezen op deze website.
U  kunt de nieuwsbrief ook automatisch in uw mailbox ontvangen. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig? Bekijk de nieuwsbrief juli.


Verslag van de jubileumtocht van 15 juni

19-06-2016 VERSLAG

Ons 5-jarig bestaan wilden we een beetje in stijl vieren. Dankzij de steun van onze ZZ+payoff_rgbsponsor Zorg en Zekerheid konden we een schitterende vaartocht over Kaag en Braassem realiseren. Het verslag van deze tocht en natuurlijk de foto’s zijn te vinden op de website.


 

Verslag van de tocht van 26 mei

31-05-2016 VERSLAG

Donderdag 26 mei werd een bijzondere tocht gereden naar Woubrugge en de Wijde Aa. Het weer was prima en niets leek een onbezorgde tocht in de weg te staan maar dit pakte toch anders uit. Lees het verslag en bekijk de foto’s hier.


Verslag van de stadstocht van 12 mei

14-05-2016 VERSLAG

Donderdag 12 mei werd met het maximum aantal deelnemers van 5 de 2e stadstocht met als onderwerp Leidse Geveltekens gereden. Het weer zat deze keer enorm mee.

Lees het gehele verslag hier.


Nieuwsbrief mei

05-05-2016 NIEUWS

In mei staan twee prachtige tochten op het programma maar de nieuwsbrief met uitgebreide informatie over de tochten van juni en juli is nu al te lezen op deze website.
U  kunt de nieuwsbrief ook automatisch in uw mailbox ontvangen. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig? Bekijk hier de nieuwsbrief mei.


Verslag van de stadstocht van 21 april

23-04-2016 VERSLAG

Eindelijk was het dan zover, de stadstocht met als thema “geveltekens” had de weergoden aan zijn kant. Onder een prachtig voorjaarszonnetje reden de deelnemers hun ontdekkingstocht door de stad. Bekijk de foto’s en lees er alles over in het verslag na de klik.


Beperkt aantal plaatsten beschikbaar

16-04-2016 NIEUWS

Voor de stadstocht van 21 april aanstaande zijn nog plaatsen beschikbaar. Aan de prachtige tocht, de begeleiding en het weer zal het niet liggen. Meld u snel aan via het contactformulier op deze website of bel tijdens kantooruren met Stichting Radius 071-7074200. Meer informatie over deze tocht is te vinden in de nieuwsbrief van maart.


Openingstocht afgelast

09-04-2016 NIEUWS

Wij hadden ons verheugd om de deelnemers aan de openingstocht een mooie en gezellige middag te bezorgen. Helaas, op de voorjaarstocht lijkt geen zegen te rusten. Vorig jaar waren we ook genoodzaakt om deze rit af te blazen ten gevolge van regenachtig weer. Ook dit jaar zaten de weergoden ons weer dwars. Veel wind, een gevoelstemperatuur van net iets boven nul graden en kans op zware regen- en hagelbuien, voorwaar geen prettig weer voor een leuk uitje.

We hopen nu maar dat de volgende tochten (stadstochten voor een beperkt aantal van 5 deelnemers per tocht) op 21 april en  12 mei wel doorgang kunnen vinden.


Voorjaar in Warmond

23-03-2016 NIEUWS

Op donderdag 7 april staat de openingstocht van het eerste lustrumjaar op het programma. Vanaf het vertrekpunt in de Merenwijk rijden we richting Warmond, dat van oudsher bekend staat om haar rijkdom aan bomen. Behalve een bezoekje aan het beschermde dorpsgezicht van Warmond is ook eiland Koudenhoorn onderdeel van de route, tevens de plek waar we een consumptie kunnen gebruiken. Wanneer het voorjaar een  beetje doorzet valt er meer dan  voldoende te genieten tijdens deze tocht van ongeveer 18 kilometer. Aanmelden kan nog tot 3 april. Meer informatie vindt u in de nieuwsbrief van maart.


Nieuwsbrief maart

23-02-2016 NIEUWS

De nieuwsbrief met uitgebreide informatie over de eerste tochten van dit seizoen is te lezen op deze website. U  kunt de nieuwsbrief ook automatisch in uw mailbox ontvangen. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig? Bekijk hier de nieuwsbrief maart.


Bloementoertocht 26 april

09-02-2016 NIEUWS

Op 26 april organiseert stichting de BloemenslingerBloementoertocht voor de zevende keer de Scootmobielen Bloementoertocht. Vertrek- en eindpunt is de Munnekeweij in Noordwijker- hout. De tocht, die de hele dag in beslag neemt, is ongeveer 25 kilometer lang en laat u genieten van de kleurenpracht van de Bollenstreek. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Meer informatie vindt u op de website van Stichting de Bloemenslinger.


Nieuwsbrief februari

29-01-2016 NIEUWS

De laatste voorbereidingen worden getroffen voor een nieuw ScootActief seizoen. Het programma is onder voorbehoud bekend. Een tip van de sluier wordt opgelicht in de nieuwsbrief van februari. Wilt u ook op de hoogte blijven van de activiteiten van ScootActief abonneer u dan op de nieuwsbrief en ontvang hem automatisch in uw mailbox. Vul hiervoor het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast Nieuwsbrief februari.


Stadstocht 17 september afgelast

19-09-2015 NIEUWS

Het zit weer niet mee…
Na de afgelasting van de stadstocht van 27 augustus moest ook de tocht van 17 september ten gevolge van het bar slechte weer worden afgelast. Volgens de lange termijn weersverwachting  zal het ook op donderdag 24 september regenachtig zijn. De kans is aanwezig dat ook deze tocht afgelast moet worden. Er lijkt geen zegen te rusten op de stadstochten. We bekijken of er in oktober nog mogelijkheden zijn om de twee stadstochten alsnog te organiseren. Wij houden u op de hoogte en duimen voor een droge dag de 24e.


Startschot café Nestorix

18-09-2015 NIEUWS

Door een burgerinitiatief is, onder de naam Café Nestorix op dinsdag 15 september in Het Scheltemacomplex aan de Marktsteeg bij de Lakenhal, de start gegeven voor bijeenkomsten voor senioren. Bedoeling is om elke twee weken de gelegenheid te bieden om met elkaar in contact te komen en gezellig te kletsen onder het genot van een drankje. Ook willen de initiatiefnemers op deze middagen lezingen aanbieden.
Belangstellenden die zich verplaatsen in een scootmobiel zijn welkom. De bijeenkomst begint om 15:00 uur en wordt rond 17:00 uur afgesloten. Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk en de entree is gratis. De eerstvolgende middag is dinsdag 29 september 2015.


Bezoek automobielmuseum Louwman

11-09-2015 VERSLAG

Op donderdag 10 september trok ScootActief er op uit voor een schitterende tocht naar het Louwman museum in Den Haag. Deelnemers keken hun ogen uit en verbaasden zich over de omvang van de verzameling. Een uitgebreid verslag en foto’s vindt u hier.


Stadstocht afgelast

28-08-2015 NIEUWS

In verband met het slechte weer is de stadstocht helaas afgelast. Op 24 september gaan we een nieuwe poging wagen. Let op! De tijden zijn gewijzigd, verzamelen om 13.00 uur en vertrek om 13.30 uur.
Op 17 september stond al een extra versie van deze tocht op het programma in verband met de grote belangstelling. Beide tochten zijn inmiddels volgeboekt. Aanmelden kan nog wel maar u komt dan op een reservelijst te staan.


Groene Hart tocht in het kader van het Zomerfestival

17-08-2015 VERSLAG

Op donderdag 13 augustus werd een zomerse tocht genaakt door het Groene Hart. Het verslag van deze tocht leest u na de klik.


Nieuwsbrief september

11-08-2015 NIEUWS

Het is alweer tijd voor de laatste nieuwsbrief van dit seizoen met informatie over de tochten van 10 en 17 september. Abonnees op de nieuwsbrief hebben hem inmiddels ontvangen in hun mailbox. Wanneer u deze nieuwsbrief ook wilt ontvangen dan vult u het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast nieuwsbrief september.


Tocht naar bloemenveiling Flora

11-08-2015 VERSLAG

Op 7 augustus werd een tocht gemaakt naar de bloemenveiling Flora om daar te genieten van de opgestelde praalwagens. Een uitgebreid verslag leest u op de fotopagina.


Tocht met IVN gidsen door park Cronesteyn

29-07-2015 VERSLAG

Donderdagmiddag 16 juli 2015 vond een rondleiding het Leidse park Cronesteyn plaats. Deelnemers hebben genoten van de natuur en de uitleg van de IVN gidsen. Lees het hele verslag op de fotopagina.


Nieuwsbrief augustus

08-07-2015 NIEUWS

Het is alweer tijd voor de derde nieuwsbrief van dit seizoen vol met informatie over de tochten van 7, 13 en 27 augustus. Abonnees op de nieuwsbrief hebben hem inmiddels ontvangen in hun mailbox. Wanneer u deze nieuwsbrief ook wilt ontvangen dan vult u het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast nieuwsbrief augustus.


Tocht naar Meijendel

19-06-2015 VERSLAGSONY DSC

Op 18 juni organiseerde ScootActief een tocht, inclusief een voorlichtingsbijeenkomst en een lunch, naar het Wassenaarse Meijendel.
13 Deelnemers en 4 begeleiders vertrokken voor een gedenkwaardige dag.
Een uitgebreid verslag en meer foto’s van het uitstapje vindt u op de fotopagina.


In memoriam Henk van den Tol
10-06-2015 IN MEMORIAM

Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat ons trouwe bestuurslid Henk van den Tol plotseling is overleden. Op 9 juni is hij onder grote belangstelling begraven. Wij hebben Henk leren kennen als een aimabele en betrokken persoon waar we maandelijks gastvrij werden ontvangen op onze bestuursvergaderingen.
Henk, we zullen je missen.

Bestuur ScootActief


Toerrit naar Meijendel
09-06-2015 NIEUWS

Donderdag 18 juni 2015 staat een leuke tocht naar het natuurgebied Meijendel bij Wassenaar op het programma. Dit mooie en uitgestrekte duingebied heeft veel te bieden. De tocht naar Meijendel brengt ons ook inzicht in de werkzaamheden van Dunea op het gebied van waterzuivering en waterwinning. Tijdens ons bezoek zal een medewerker daarover uitgebreid informatie verschaffen. We hopen natuurlijk op mooi weer zodat we buiten op het terras bij boerderij Meijendel kunnen genieten van een natje en een droogje. Bij de prijs inbegrepen is een flinke pannenkoek en een kop koffie of thee.
Na de lunch maken we een uitstapje naar de Waalsdorpervlakte waar we pauzeren bij de herdenkingsplaats voor slachtoffers van de tweede wereldoorlog. De grote klok, bekend van de jaarlijkse dodenherdenking, kunnen we daar bekijken.
Ten aanzien van het vervoer met een taxi naar of van Meijendel gelden de volgende bepalingen: Als u in het bezit bent van een pas voor de regiotaxi, rekent u zelf met de chauffeur af. Bent u niet in het bezit van een dergelijke pas dan betaalt u naast de inschrijvingskosten van 17,50 euro nog 4,00 euro voor het vervoer met de taxi. Namens de organisatie worden in dat geval de taxikosten afgerekend. U hoeft dus niet zelf aan de chauffeur te betalen.
LET OP! In verband met de administratieve afhandeling bij het taxibedrijf is het van belang dat u vooraf uw registratienummer van de pas aan ons doorgeeft bij de aanmelding. Op de dag zelf dient u deze pas bij u te hebben. In de taxi moet u er rekening mee houden dat u niet in uw scootmobiel kunt blijven zitten tijdens de rit. De inschrijvingskosten van 17,50 euro (voor houders van een taxipas voor regionaal vervoer) of 21,50 euro (voor degenen die geen taxipas hebben) dienen te worden overgemaakt op bankrekening:
NL81INGB0001551435 t.n.v. Radius Leiden o.v.v. “tocht Meijendel”
Pas na ontvangst van het inschrijvingsgeld is uw aanmelding definitief. Verzamelen om 10:00 uur Opaalstraat 1 parkeerterrein voor buurtcentrum van Radius. Iedere deelnemer ontvangt daar een programmaoverzicht.
Attentie: In de taxi kunt u niet in uw voertuig blijven zitten.
Verwachte tijd terugkomst in Leiden ca. 16:30 uur.


Voorjaarstocht Landgoed de Horsten in Wassenaar

23-05-2015 VERSLAG

Na de koude en gure dagen met stormachtige wind en regenbuien, waren de weergoden de deelnemers aan de 1e grote tocht van ScootActief, op donderdag 21 mei gunstig gezind. Onder een weliswaar nog niet strakblauwe lucht, maar toch plezierig aandoende zonnige morgen, meldden zich 21 rijders op het voorplein van het LUMC voor de start van deze tocht. De deelnemers werden ontvangen door Rien, de organisator van deze tocht, die daarbij assistentie kreeg van Hans, Nico en Margreet, door wier enthousiaste hulp bij de diverse verkeersoversteken de tocht in veilige banen werd geleid.
Om kwart over tien ging de lange karavaan op pad. De route loopt via de Bicycleta, het snelfietspad van Leiden naar Den Haag, parallel aan de spoorlijn. Omzoomd met kleurrijke bermen. De witte bloemen van het fluitekruid , de gele van de boterbloemen en het rode perzikkruid zorgden voor een afwisselende en interessante bermvegetatie. In de weilanden en in de sloten waren diverse vogels, zoals eenden, ganzen, futen, meerkoeten en reigers druk in de weer en hier en daar scharrelden kleine kuikens rond de oudere vogels. Als spoedig werd station Voorschoten bereikt en daarna was het nog maar een klein stukje naar park Rosenburgh, Via de ingang naar de grote, mooi in het groen gelegen, begraafplaats werd de eerste rust bereikt bij theehuis Jansland. Daar was men al op onze komst voorbereid en had men een deel van het zonnige terras gereserveerd voor onze groep. Fleurige slingers met vlaggetjes waren, als een warm welkom, voor ons opgehangen. Jansland is een bijzondere plaats waar door vrijwilligers, met autistische jongeren of anderen met een beperking, het theehuis wordt gerund. De jongeren krijgen een begeleide opleiding en men probeert op deze manier hen na verloop van tijd ergens in het arbeidsproces te laten instromen. De eigenaresse, zelf moeder van een paar autistische kinderen, vertelde de groep het een en ander over het project.
De koffie, al dan niet aangekleed met een stuk gebak, werd gezeten in het zonnetje, met smaak geconsumeerd. Al weer veel te snel gaf Rien het sein om op te breken en reden we verder richting landgoed de Horsten. Door een wat enge en kille tunnel onder het spoor bereikten we de ingang van de Horsten. De route door de Horsten met uitzicht over de groene weilanden en langs enkele interessante gebouwen werd door de begeleiders voor een deel lopend afgelegd omdat fietsen op het terrein niet wordt toegestaan.
Op het landgoed heerste een pastorale rust en we genoten van de mooie omgeving met veel groen en hoge bomen. Langs hagen met bloeiende en geurige seringenstruiken bereikten we de Seringenberg met het koepeltje op de top. We pauzeerden even aan de voet van de berg en sommigen wilden wel maar konden door hun beperking deze berg niet beklimmen.
Na de stop reden we verder en passeerden een bijzonder fraaie roodkleurige groep rododendronstruiken. Na nog een kilometer gereden te hebben kwamen we bij onze 2e horecastop, het Theehuis in de Horsten. Het was er erg druk en men had een deel van het terras voor ons vrijgemaakt. Wel zal menig deelnemer daarbij het gevoel zijn bekropen dat onze groep wat werd weggestopt in dit achterafdeel van het terras.
Nadat iedereen was voorzien van een drankje en of een hapje en er was afgerekend begon de terugweg. We kregen nog een mogelijkheid voor een toiletbezoek bij een speciaal voor onze groep geopend toilet bij het kassagebouw en daarna verlieten we het landgoed en draaiden we de Papeweg op. Via de snelfietsroute A44 reden we door een deel van Wassenaar terug naar Leiden om via de Haagse Schouwweg en de Plesmanlaan weer terug te keren naar het LUMC.
Uit de reactie van de deelnemers bleek dat men deze tocht bijzonder leuk heeft gevonden en genoten van al het moois dat men onderweg heeft gezien. Bekijk een impressie van deze tocht op de fotopagina.


Nieuwsbrief juni

12-05-2015 NIEUWS

Het is alweer tijd voor de tweede nieuwsbrief van dit seizoen vol met informatie over de tochten van 18 juni en 16 juli. Abonnees op de nieuwsbrief hebben hem inmiddels ontvangen in hun mailbox. Wanneer u deze nieuwsbrief ook wilt ontvangen dan vult u het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast nieuwsbrief juni.


Voorjaarstocht afgelast

08-04-2015 NIEUWS

Tot nader order is de voorjaarstocht naar Warmond van 16 april afgelast.


Nieuwsbrief april

28-03-2015 NIEUWS

Tijdens het ScootActief-seizoen wordt er elke twee maanden een nieuwsbrief uitgegeven met daarin uitgebreide informatie over de komende activiteiten. De eerste nieuwsbrief van dit seizoen is zojuist verschenen en staat vol met informatie over de tocht van 21 mei. Wanneer u deze nieuwsbrief 3 maal per jaar wilt ontvangen dan vult u het contactformulier in op deze website met de mededeling “ontvangen nieuwsbrief”.
Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast nieuwsbrief april.


Voorjaar in Warmond

25-03-2015 PERSBERICHT

Op donderdag 16 april staat de eerste tocht van het nieuwe seizoen alweer op het programma. Vanaf het vertrekpunt in de Merenwijk rijden de deelnemers richting Warmond, dat van oudsher bekend staat om haar rijkdom aan bomen. Behalve een bezoekje aan het beschermde dorpsgezicht van Warmond is ook eiland Koudenhoorn onderdeel van de route, tevens de plek waar deelnemers een consumptie kunnen gebruiken. Wanneer het voorjaar een beetje doorzet valt er meer dan voldoende te genieten tijdens deze tocht van ongeveer 16 kilometer.


Even kennismaken (2)

07-03-2015 NIEUWS

Op 26 maart 2015 is er de mogelijkheid om kennis te maken met ScootActief bij de Radius vestiging Stevenshof/Morskwartier aan de Opaalstraat 1. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur zullen vrijwilligers u alles vertellen over ScootActief en de excursies die dit seizoen op het programma staan. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via het contactformulier of telefonisch bij Stichting Radius (071) 707 42 00.


Even kennismaken

10-02-2015 NIEUWS

Medio maart 2015 zullen er een aantal bijeenkomsten in Leiden worden georganiseerd waar u kennis kunt maken met ScootActief. U ontmoet daar de mensen achter ScootActief die vertellen over de activiteiten die zij organiseren. Tijdens de bijeenkomsten zal een boeiende fotopresentatie te zien zijn die een goede indruk geeft van de excursies.

Zodra de exacte datums en locaties bekend zijn leest u dit op deze website.


Met de scootmobiel de snelweg op, bezichtiging tunnel A4 project

24-10-2014 VERSLAG

Met 11 scootmobielen en een paar begeleiders werd gestart bij buurthuis Matilo. Na een tocht door het Matilopark met de reconstructie van het Romeinse Castellum, werd het terrein van de BAM In Zoeterwoude bereikt en kon de afdaling in de tunnel een aanvang nemen. Met een flinke snelheid doken de berijders de diepte in en keken hun ogen uit op de brede rijstroken en de imposante tunnelwanden. In de tunnel werden door sportverenigingen demonstraties gegeven en werd aan de bezoekers koffie, thee en een plak cake aangeboden door de bouwcombinatie. We reden door tot onder de bak waar de Rijn door stroomt en de schepen hun weg vinden en keerden toen om. Onze activiteiten werden op de gevoelige plaat vastgelegd zowel door Telegraaf TV als door een fotograaf van het Leids Dagblad. U kunt de foto’s bekijken op de fotopagina.