Links

Onderstaande links zijn misschien interessant voor u:

Nieuwsbrieven ScootActief

ScootActief en de Algemene verordening gegevensbescherming
Uitleg en verantwoording over gebruik, beheer en beveiliging van de gegevens van deelnemers en mensen die hebben aangegeven de nieuwsbrief te willen ontvangen

Routebeschrijving Leiden – Kasteel Duivenvoorde Voorschoten

Tips over onderhoud van uw scootmobiel

Verkeersregels en eisen voor scootmobielen

Stichting Kaagervaaring
Stichting Kaagervaaring is een organisatie die een fluisterboot heeft ontwikkeld voor mensen met een beperking. De stichting maakt het mogelijk om varend te genieten van al het moois van de Kagerplassen. Er kunnen max. 10 gasten meevaren, bij gebruik van scootmobielen hangt het aantal deelnemers af van ruimte en gewicht.

Platform Gehandicapten Leiden
Het Platform Gehandicapten Leiden is een onafhankelijk, door de Gemeente Leiden gesubsidieerd, samenwerkingsverband van lokale belangenorganisaties van mensen met functiebeperkingen en chronische aandoeningen, zowel erfelijk als door ziekte, ongeluk of ouderdom.

GSV De Sleutels
bewegen met een beperking.

Restaurants in Leiden en omgeving die beschikken over een invalidentoilet.

ANWB Wegenwacht – Pechhulp voor scootmobielen.
Je hoopt het niet maar plotseling weigert je voertuig alle dienst. Daar sta je dan ergens in de stad of erger midden in een afgelegen plaats buiten de stad. Je wilt natuurlijk wel thuiskomen, dus hoe los je dat probleem op? Als je als deelnemer met een toertocht van ScootActief op pad bent, zorgen  de  begeleiders wel dat je niet eenzaam en verlaten blijft staan. Samen kun je dan bekijken hoe je hulp kunt krijgen van een monteur of een taxi die je komt ophalen.
Is het in zo’n situatie niet veel plezieriger en minder stressvol, als je een beroep kunt doen op een organisatie die snel hulp komt bieden.
Graag willen wij je dan ook wijzen op de mogelijkheid om bij de ANWB een wegenwachtverzekering af te sluiten, waarbij de garantie wordt gegeven dat die hulp binnen een half uur bij je kan zijn om het probleem te verhelpen en mocht dat niet ter plaatse kunnen dan zorgt de wegenwacht ervoor dat je met voertuig en al naar een plaats wordt gebracht waar het probleem kan worden verholpen.
Deze hulp geldt voor heel Nederland, inclusief de eigen woonplaats.
Natuurlijk wordt deze service niet gratis verleend maar de daaraan verbonden kosten bedragen niet veel meer dan 2 koppen koffie per maand.
Voor deze service rekent de ANWB  54 euro per jaar voor degenen die lid zijn van de ANWB. Het lidmaatschap kost 15,50  euro per jaar. Voor degenen die  zelf lid is geldt dit bedrag niet en voor iemand wiens of wier partner lid is van de ANWB zijn de kosten 6 euro.
Via de ANWB-winkel kun je een aanvraagformulier verkrijgen.

Attentie:  Als je al een verkeersverzekering hebt is het raadzaam de polis daarvan te bestuderen of bij de betreffende verzekeringsmaatschappij na te vragen of de wegenwachthulp daarin is inbegrepen. In dat geval is het niet nodig om een nieuwe verzekering af te sluiten bij de ANWB.