Katwijk juli 2016

Kustronde Katwijk

Op donderdag 7 juli om 10:00 uur stonden alle deelnemers (5) al klaar voor het RRC aan de Wassenaarseweg. We gingen naar Katwijk. Het was lekker weer met wat dunne sluierbewolking.
We reden via de Valkenburgerweg in Rijnsburg naar Katwijk. In Katwijk reden we door een park langs het uitwateringskanaal en zijn we gestopt om aldaar de mooie oude kalkoven te bewonderen. Rien vertelde dat hierin vroeger de schelpen bij een temperatuur van meer dan 1.000 °C werden verhit waardoor er (ongebluste) kalk ontstond.
Verder ging de tocht en na de Katwijkse Voor- en Zuidstraat kwamen we op het gerenoveerde Andreasplein, waar Hans vertelde over de renovatie (ontzilting) van de witte Andreaskerk en de huisjes in het naastgelegen Andreashof aan de boulevard.
Op de boulevard kon iedereen de nieuwe kustwerken bewonderen. Een breed duinencomplex met daaronder verstopt een parkeergarage – met een capaciteit van meer dan 660 auto’s – en daarvoor, aan de zeezijde een breed strand met een aantal leuke strandpaviljoens en vakantiehuisjes.
In strandpaviljoen het Strandhuys hebben we lekker koffie en thee gedronken en hebben velen ook iets gegeten. We hebben ons gekoesterd in een matig zonnetje, dat later door een dichter wolkendek werd tegengehouden, waarbij er een frissere wind van zee ging waaien. Dat was het moment om af te rekenen en verder te gaan.
Eerst hebben we een rit door het nieuw aangelegde duingebied voor de boulevard gemaakt en vervolgens zijn we via Valkenburg weer terug naar Leiden gereden.
De deelnemers gaven aan genoten te hebben van de toch en het gezellig samenzijn. Een gezellige dagje uit was weer ten einde.