Bollenrit april 2019

Na het afgelasten van de Openingsrit op donderdag 11 april, wegens het feit dat slechts 3 personen zich voor deze rit hadden aangemeld, waren we benieuwd naar de aanmeldingen voor de rit langs de bollenvelden.

Gelukkig bleek al snel dat de bloeiende bollen aantrekkelijk genoeg waren om er een tochtje naar toe te wagen.

Het bijna zomerse weer van de voorgaande dagen was mede een uitnodiging om weer eens een dag op pad te gaan. Bijna ging het nu toch weer mis want door een omslag in het weer en een paar tropische regenbuien met een klap onweer alsmede de verwachting voor wat regen op deze 25e april, vreesden we dat ook nu weer mensen zich zouden afmelden. Voor twee was er een andere reden om zich kort voor de tocht af te melden. Gelukkig bleken er deze keer nog genoeg deelnemers over  die het waard maakten om de tocht door te laten gaan.

Net voor 11:00 uur waren er 8 deelnemers met een scootmobiel present op het startadres aan de Wassenaarseweg. Verheugend was dat er naast oude bekenden ook twee nieuwe deelnemers zich meldden. De tocht werd begeleid door de vaste kern van de organisatie, aangevuld met een nieuwe begeleidster.

Stipt 11:00 uur werd het startsein gegeven en gingen we via de Nachtegaallaan op weg richting Oegstgeest en Warmond. Door het warme en zonnige weer was de natuur in een stroomversnelling gekomen en op de aanrijroute richting Bollenstreek was het al genieten van de ontloken fraaie natuur, met fris groen aan bomen en struiken en veel bloeiende bloemen. Op de weg naar Warmond waren naast een aantal fraaie huizen ook tuinen met bloeiende rododendrons en magnolia’s

te bewonderen. De mooie prunusbomen bleken door de regenbuien van de voorgaande dag, veel van de bloesem te hebben verloren.

Nadat we door het spoorwegviaduct, met de leuke schilderijen op de wanden, waren gereden gingen we via het parallel aan de spoorlijn liggende fietspad op weg naar Sassenheim. Onderweg moesten we nog wel even oppassen om te voorkomen dat op en langs het fietspad rondscharrelende kippen vermorzeld werden onder de wielen van de scootmobielen.

Na Warmond zagen we de eerste kleurige bollenvelden met vooral veel oranjekleurige tulpen. We stopten even om de deelnemers te laten genieten van deze kleurenpracht en voor het maken  van een paar foto’s

Via een industrieterrein reden we naar de grens van Voorhout en vervolgens richting Sassenheim. Onderweg passeerden we grote en mooie bollenvelden met vooral veelsoortige- en veelkleurige tulpen. De narcissen en de hyacinten waren helaas op de meeste percelen al uitgebloeid. We vervolgden onze tocht via de Loosterweg en ook hier waren veel mooie bollenvelden te bewonderen. Op de Akervoorderlaan passeerden we nog een opmerkelijk en leuk huis met veel beelden en daarna reden we naar de buurtschap De Engel. In het gelijknamige hotel en restaurant stopten we voor een rustpauze en een lunch. We konden in een afzonderlijke ruimte naar binnen hetgeen nog wel wat stuurmanskunst van de berijders van de scootmobielen vergde.

In het restaurant was het enorm druk. 3 Grote bussen met Japanse toeristen waren net binnen voor de lunch en het personeel liep dan ook met hoogrode kleur van inspanning heen en weer. Om niet al te lang te moeten wachten zorgde Rien als parttime ober voor het opnemen van de wensen van de groepsleden. Ondanks deze hulp duurde het nog geruime tijd voordat iedereen kon genieten van zijn natje en droogje. Wij hadden dus alle gelegenheid om eens bij te kletsen.

Na deze lunchpauze gingen we weer op pad voor de terugreis naar Leiden. Onderweg naar Sassenheim passeerden we nog enkele fraaie bollenvelden. In Sassenheim reden we nog een verrassende route door het park Rusthoff waar we genoten van de al uitbundig bloeiende rododendronstruiken. Via een slingerend parkoers door Sassenheim kwamen we bij het NS station en gingen daarna via de Wasbeeklaan naar Warmond waar we langs de laatste bollenvelden van deze tocht reden.

Na Warmond te zijn doorgereden namen we afscheid van één der deelnemers die langs de kortste weg huiswaarts keerde. Het laatste stuk naar ons startpunt werden we nog getrakteerd op een mals regenbuitje.

Gelet op de reacties van de deelnemers was het een leuke dag. Een dag zonder nare zaken zoals lege accu’s, motorpech of ongelukken. Ook vandaag waren we erg content over de ondervonden medewerking van veel automobilisten bij het oversteken van wegen. Overal kregen we, op verzoek van de begeleiders, zonder oponthoud voorrang. We gaan als organisatie nu weer snel beginnen aan de voorbereiding van de volgende rit op 16 mei aanstaande.

Een dag zonder nare zaken zoals lege accu’s, motorpech of ongelukken. Ook vandaag waren we erg content over de ondervonden medewerking van veel automobilisten bij het oversteken van wegen. Overal kregen we, op verzoek van de begeleiders, zonder oponthoud voorrang. We gaan als organisatie nu weer snel beginnen aan de voorbereiding van de volgende rit op 16 mei aanstaande.