Bloemencorso aug 2016

Tocht naar Flower Parade Rijnsburg

Al voor de 71e keer bestond de mogelijkheid om voorafgaand aan het bloemencorso van zaterdag de corsowagens te bewonderen in de grote hallen van de Floraveiling in Rijnsburg.
Na het succes van vorig jaar, werd wederom de mogelijkheid geboden om met ScootActief mee te gaan naar deze uitstalling van geurende en fleurig opgetuigde corsowagens.
Op vrijdag 12 augustus meldden zich 10 berijders van scootmobielen bij het vertrekpunt aan de Wassenaarseweg bij het Rijnlands Revalidatie Centrum te Leiden.  Met drie begeleiders en een meefietsende partner van één der berijders vertrokken we om kwart over zes richting Rijnsburg.
Via de Wassenaarseweg langs Corpus en door het aan de Rijn gelegen parkje kwamen we aan in Rijnsburg. Na het oversteken van de kruising met verkeerslichten waar een beeld staat van een op zijn schop leunende Rijnsburger, die waarschijnlijk toch niet symbool zal staan voor wat luie uitrustende bloementelers, kwamen we al spoedig aan bij de ingang van het immense veilingterrein. Rien had gezorgd voor een ontvangstcomité in de persoon van het hoofd beveiliging van de veiling. Hij loodste ons naar een ingang die direct voerde naar de grote hal waar alle corsowagens stonden opgesteld.  De slinger die wij vorig jaar door vele hallen en terreinen moesten nemen om in de hal met de wagens te komen, werd daarmee voorkomen en zo konden we, ruim voor de massa de hal binnen begon te stromen, op gemak en met ruimte alle wagens van dichtbij bekijken.
In de hal kon iedereen zijn eigen plan trekken en alleen het tijdstip en plaats van vertrek lagen daarbij vast. We genoten van de vele, prachtig met veelkleurige boeketten opgemaakte wagens.
Naast een aantal grote corsowagens stonden er veel personenauto’s en enkele vrachtauto’s die mee gaan rijden in de stoet van het corso.
Omdat er nog weinig publiek was konden alle deelnemers op hun gemak het fraaie schouwspel bewonderen en werd er druk gefotografeerd. In de hal was het gezellig met steeds meer inkomende bezoekers. Een shantykoor voerde veel bekende en minder bekende zeemansliederen op en later trad een brassband op met muziek die niet door alle deelnemers kon worden gewaardeerd. Sommigen vonden  het geluid veel te hard en het genre niet mooi.  In de hal bestond de mogelijkheid om wat te eten en te drinken, er werden bloemen verkocht en een loterij gehouden waarbij iedereen prijs had. Die prijs bestond voor zover was na te gaan echter alleen uit een mooie roos die bij de stand van de Lions kon worden afgehaald. Ook kon er een stukje haring worden weggehapt die als promotie door een vishandel werd uitgedeeld.
Om half negen werd het vertreksein gegeven en gingen we, met achterlating van een der deelnemers die met een lege accu stond en later met een taxi huiswaarts keerde,  weer op weg naar ons vertrekpunt. Helaas bereikte niet iedere deelnemer dit punt want in Oegstgeest gaf een andere scootmobiel er de brui aan. Een bijzonder aardige vrouw uit die plaats ontving de ongelukkige berijdster in huis en met hulp van de begeleiders van deze tocht kon ook zij later met een taxi naar huis.