Bloemencorso aug 2015

Tocht naar bloemenveiling Flora

11-08-2015 VERSLAG

Vrijdag 7 augustus 2015 was het voor de 41e keer dat in de bloemenveiling Flora in Rijnsburg, op de vooravond van het jaarlijkse bloemencorso, de corsowagens stonden opgesteld in het enorme complex van deze veiling.
Elk jaar is er op de avond voor het corso een gezellige avond in één van de grote hallen. Alle aan het corso deelnemende voertuigen staan dan opgesteld in de hal en het publiek dat op deze avond gratis toegang heeft, kan alle fraai opgemaakte corsowagens op het gemak en van dichtbij bekijken. Ook wordt deze avond opgeleukt met muziek en zang. Zo zijn er bands, een shanty koor en zangeressen. Verder wordt in ruime mate gelegenheid geboden om te genieten van een hapje en een drankje.
Deze gelegenheid werd door de organisatoren van ScootActief aangegrepen om berijders van scootmobielen uit Leiden en omgeving een leuke avond te bezorgen.
Om 18:00 uur verzamelden zich 10 berijders van scootmobielen bij de ingang van het Rijnlands Revalidatiecentrum aan de Wassenaarseweg. De groep werd begeleid door 4 mee fietsende vrijwilligers die de route naar de veiling aangaven en zorgden voor veilige oversteken op verkeerswegen. Na een korte rit van slechts enkele kilometers door een nieuwe wijk werd de veiling bereikt. Tamelijk vroeg nog want de opening van de avond was pas om 19:00 uur. Bij aankomst mochten we echter al direct naar binnen en zo konden we in alle rust, nog niet omzwermd door hordes andere belangstellenden , alle corsowagens bekijken. De deelnemers genoten volop en waren onder de indruk van de mooi opgemaakte wagens, de kleuren en geuren van de vele bloemen .
Later op de avond werd het aanzienlijk drukker en was het zo nu en dan wat manoeuvreren met de scoots tussen het geïnteresseerde publiek. Al spoedig werd de hal gevuld met zoete en soms wat minder zoetgevooisde klanken van koor, zangers en bands.
Om 9 uur werd de terugreis aanvaard en voor half tien waren alle deelnemers weer veilig terug op de startplaats bij het RRC om van daaruit de verdere reis naar huis te beginnen.
Deelnemers waren van mening dat het een leuke trip was geweest waar zij van hadden genoten. Een herhaling van dit bezoek is dan ook in de toekomst niet ondenkbeeldig.

Klik op een foto voor een uitvergroting en de galerij. Klik op het kruisje linksboven om terug te keren naar de overzichtspagina.